Scoala de zbor: curs de parapanta, motoparapanta, deltaplan, motodeltaplan

Curs parapanta: cursuri de zbor cu parapanta

Scoala de zbor Nimbus no limits este acreditata pentru a efectua cursuri de initiere si de aprofundare a cunostintelor si aptitudinilor in aceste sporturi. Suntem localizati in Brasov, jud. Brasov si efectuam cursuri de initere in zonele limitrofe orasului. Pentru aprofundarea cunostintelor se pot alege si zone din afara judetului, in functie de nivelul de pregatire al studentilor.

Cursul de zbor cu parapanta are o durata variabila in functie de conditia meteo si timpul disponibil al elevului. In primele zile se va efectua un zbor de aclimatizare cu instructorul la una dintre urmatoarele locatii: Bunloc - Sacele (~1250 m) sau Postavaru - Poiana Brasov (~1800 m).

 

Acest curs se imparte in:

  • Pregatire teoretica:
    Legislatie, meteorologie , cunoasterea aeronavei, principii de zbor, navigatie aeriana, proceduri operationale, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane, principii ale zborului dinamic, termic, termo-dinamic, manevre rapide de coborare, telefonie.
  • Pregatire practica (la sol si in aer):
    Simulari de decolari, simulari de aterizari, gonflaje - dobandirea tehnicii de a mentine parapanta ridicata in aer, se vor efectua zboruri la inaltimi mici (20m - 100m), se va perfectiona tehnica decolarii (cu fata la la aripa sau cu spatele la aripa), tehnica virajului si a manevrarii corecte, tehnica aterizarii si amerizarii, zbor termic, zbor dinamic, precum si zbor termo-dinamic.

Cunoasterea echipamentului de zbor:

Parapanta, seleta, casca, statia radio, parasuta de rezerva, sistemul speed (pentru marirea vitezei parapantei), altimetru, variometru.

Dupa absolvirea cursului veti fi in putinta sa alegeti echipamentul potrivit pentru dumneavoastra.

 

Siguranta in zbor:

Toate zborurile in simpla comanda vor fi efectuate cu ajutorul unor statii radio de emisie-receptie pentru o buna comunicare cu instructorul. Nu veti fi niciodata obligat sa efectuati un zbor daca nu simtiti ca este totul in regula.

 

Licenta de pilot:

Dupa absolvirea cursului veti sustine un examen teoretic si practic pentru dobandirea licentei de pilot de parapanta. Acest examen va fi sustinut cu un examinator de la alt aeroclub pentru a evita subiectivitatea.

 

ATENTIE! Nu practicati acest sport fara a avea un minim de instruire teoretica si practica. Nu este genul de sport pe care il puteti invata din greseli.

 

Cursurile de zbor au loc in fiecare zi (in functie de starea vremii si numarul de participanti) la urmatoarele locatii:

 

Dupa absolvirea cursului (practica la sol si in zbor) veti dobandi urmatoarele abilitati: alegerea echipamentului potrivit, pregatirea pentru zbor, decolarea, tehnica de zbor, aterizarea, licenta pilot.

 

Pentru detalii sunati la +4 0727 407 007 sau +4 0740 076 683

 

Documentatie curs parapanta

Curs de zbor cu parapanta Curs de zbor cu motoparapanta Curs de zbor cu deltaplan Curs de zbor cu motodeltaplan